· 

Bore-out tijdens Corona-crisis

Door de Corona-crisis zijn veel mensen gebonden aan hun huis, een situatie die vaak nieuw is en om creatieve oplossingen vraagt in het omgaan met deze ernstige beperking van de vrijheid. Vooral nu onduidelijk is hoe lang deze situatie nog duurt, kunnen thuis spanningen ontstaan, komt het werk niet af of krijgen gevoelens van irritatie en verveling de overhand. Ook kan eenzaamheid nare vormen gaan aannemen, tot verveling leiden en zo het zicht op de toekomst vertroebelen.

Bore-out (to bore is Engels voor vervelen) ontstaat door verveling op het werk of thuis en heeft symptomen die vergelijkbaar zijn met burn-out: vermoeidheid en depressiviteit.

In deze Corona-crisistijd is het zaak ervoor te zorgen dat vermoeidheid en depressieve klachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Het is dan belangrijk elkaar tot steun te zijn, maar niet altijd zijn de mogelijkheden daarvoor aanwezig.

 

Bij AS Coaching en Therapie Praktijk begeleid ik mensen online om deze bijzondere periode van gebondenheid aan huis te helpen doorkomen. Verveling, eenzaamheid, het omgaan met gedachten over nu en de toekomst en het reguleren van de spanningen die hierdoor ontstaan zijn de issues waarop ik mensen momenteel coach. 

 

Mijn cliënten ervaren dit als een welkome begeleiding in een periode die vraagt om aandacht, reflectie en individueel gesprek. Zij kunnen met mijn hulp en aanwijzingen stappen zetten om de Corona-crisis zinvol en zinnig door te komen en ontwikkelen een positief perspectief op de toekomst.

 

Als jij je hierin herkent, gevoelens van verveling of spanning bemerkt of eenzaam bent en menselijke connectie mist, aarzel dan  niet om contact met mij op te nemen. Ik begeleid je graag zodat je tijd en energie op een betere manier gaat besteden. En zodat je niet “bored-out” wordt. 

 

Lees verder hoe je met mij contact kan opnemen:

Reactie schrijven

Commentaren: 0