· 

Relatie tussen ik en mezelf

Ervaar de kracht van verbinding met je binnenwereld

Ervaar de kracht van de relatie met je binnenwereld

Ik kijk naar binnen

Het zicht is slecht

Er lijkt veel te zitten

Ik wil graag zien

Maar het lukt mij niet

Ik hoor ook geluiden

Er is zoveel herrie

Maar ik luister niets

Ik wil graag voelen

Ik wil erin duiken

Maar er staan blokkades

De verbinding lijkt mij ook slecht

Ik kan mij niet bereiken

Wellicht is het tijd

Een stapje terug te nemen

Om weer contact te maken

Met mezelf en mij

En opnieuw naar binnen te kijken!


Leren, werken, familie, vrienden, liefde enzovoort zijn de onderdelen van ons leven die ons de grootste deel van de tijd bezighouden, met alle bijbehorende emoties bijv. blijheid, verdriet, spanning, teleurstelling, schuldgevoel, stress enzovoort. Wij streven na om al deze aspecten en plichten op een goede wijze te doen en wij zorgen dat onze geliefden en dierbaren blij zijn, zodat onze relatie met hun goed blijft, ook als het soms tegenvalt. Vaak durven wij geen nee te zeggen om anderen niet teleur te stellen. We realiseren ons echter niet dat al die energie om de anderen gelukkig te houden ten koste gaat van ons eigen geluk, rust en wat wij het liefst willen. Kortom, wij besteden ontzettend veel energie, emoties en tijd om de wereld om ons heen gezegend en fortuinlijk te houden.

 

In het proces om onze relatie met de buitenwereld perfect te houden maken wij geen tijd voor onszelf en dus vergeten wij de band met onze binnenwereld. Het universum binnen ons is diep en het slaat alles op met geen enkele uitzondering voor goede of slechte ervaringen. Deze opgeslagen ervaringen vooral de negatieve, leveren eventueel veel gevolgen op, zowel voor onze fysieke als mentale welzijn in de vorm diverse gezondheidsproblemen, het verstoren van het evenwicht tussen het lichaam en geest en ze kunnen ook mogelijk een slechte invloed hebben op onze verhouding met de buitenwereld. Omdat het ons lukt om buiten alles goed te houden, onderschatten we het belang van het goede verloop van de zaken binnen ons. Onze binnenwereld moet ook nagekeken en opgeruimd worden en dit doen wij door tijd te nemen voor onszelf en alles wat wij meemaken te verwerken. Maar dit vereist bewustheid en zorg voor onszelf. Doordat wij geen contact met onze binnenwereld maken of houden ontstaat er een gat tussen ons en ons bestaan. Zelfkritiek, het gebrek aan zelfvertrouwen en frustratie zijn de typische kenmerken die eventueel verschijnen in ons karakter als wij zonder besef van eigen geluk en vervulling doorgaan met het leven.

 

De bedoeling van onze aanwezigheid op de aarde heeft veel meer betekenis dan dat wij weten of dat wij denken. Het leven biedt veel aan en het ligt aan ons hoe wij de mogelijkheden grijpen die de weg tot onze zelfvoldoening en vervulling leidt. Het geluk vereist een goede verbinding met onszelf en dat wij ons zelf op de eerste plek zetten. Het blijkt echter, dat vaak voor velen van ons, het lastig is om de weg naar onszelf te vinden. De volmaaktheid in ons leven komt door de balans tussen onze buiten- en binnenwereld.

 

Bij ASCTP begeleid ik je om die benodigde verbinding met jezelf te leren maken. Oriëntatie binnen onszelf is een absoluut noodzaak. Door middel van verschillende coaching en lichaamsgerichte therapieën help ik je om de relatie tussen jou en jezelf op te bouwen om zodoende weer ruimte te maken voor jezelf. Ook coach ik je om in gezond contact en harmonie met je binnenwereld te zijn zodat je ook sterk in de buitenwereld kan staan.

 

Ontdek je binnenwereld samen met mij!

Maak vandaag een afspraak Contact Ons

Reactie schrijven

Commentaren: 0