· 

Spijsvertering en cupping therapie

Spijsvertering vormt de basis van onze gezondheid,  de darm wordt onze tweede brein genoemd. De spijsverteringsstelsel is een epicentrum van onze emoties en gevoelens en daarom speelt het een belangrijke rol in onze geestelijke gezondheid. Het bewijs toont duidelijk aan dat een ongezond spijsverteringssysteem onze vatbaarheid voor stress, angst en spanning direct kan vergroten.

 

Een goed functionerende spijsverteringsysteem ondersteunt het immuunsysteem die helpt het lichaam met het behouden van een gezond gewicht door het regulering van het metabolisme en het neutraliseren en afvoeren van allerlei toxische stoffen en allergenen die met het voedsel ons lichaam binnendringen.

Echter in de afgelopen jaren zijn onze eetgewoonten drastisch veranderd waardoor is onze spijsverteringssysteem geconfronteerd met bewerkte voedingstof met hoge vet- en suikergehalte waardoor zijn de spijsverteringsziekten erg toegenomen zijn.  Daarnaast is onze stressvol en passief levensstijl is ook van behoorlijke invloed op ons spijsverteringssysteem. 

 

Een minder efficiënte spijsverteringsstelsel stelt diverse gezondheidsproblemen voor inclusief krampen, obstipatie, diarree, een opgeblazen gevoel die verder stress, angst, vermoeidheidsklachten en eventueel andere gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Daarom is het  van belang om onze spijsverteringssysteem in een goede en optimale conditie te houden. 

 

Cupping therapie kan voor de darmgezondheid en de spijsvertering het verschil maken. Cupping is een oude oosterse methode, die een negatieve druk creëert en vacuümzuiging gebruikt om bloedcapillairen en spieren naar het oppervlak van de huid te brengen en de afvalstoffen stoffen van ons lichaam te verwijderen. Vanwege het afvoer van toxische stoffen, worden de bloedvaten van het lichaam groter die bloedstroom naar de betrokken gebieden verbeterd. Een verhoogde bloedstroom stimuleert het lymfestelsel, die essentieel is voor genezing. Door de cupping therapie van het spijsverteringsgebied is het mogelijk om diepe weefsels onder het huidoppervlak te bereiken, waardoor vers bloed en bloedplaatjes naar de organen worden gebracht die stimulatie en genezing nodig hebben. Cupping op buik zal de peristaltische werking en afscheiding van spijsverteringsvloeistoffen verhogen, de spijsvertering verbeteren en helpen bij het verlichten van angst en spanning. Uiteraard een efficiënte spijsvertering helpt ook bij het afvallen en zorgt voor  een gezond gewicht.

 

Bij AS Coaching en therapie praktijk bied ik Cupping therapie aan voor spijsverteringsproblemen; niet alleen voor bestaande issues, maar ook preventief. Door middel van cupping therapie op je spijsverteringsgebied kom je niet alleen af van allerlei gezondheidsklachten maar het helpt ook om je immuunsysteem te versterken.  Daarnaast krijg je ook voedingsadvies die je ook helpt met het verwijderen van overtollige vet en het bereiken van gewenst en gezond gewicht. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0