· 

Het vertrouw in ons onderbuikgevoel

 

 

De situaties hieronder komen vaak voor: 

 

  • Ik had een idee dat dit niet zou lukken
  • Ik had een gevoel dat hij geen goede persoon was
  • Ik kreeg paniekaanval zodra de telefoon ging
  • Ik wist al dat ik niet lekker in mijn vel zat
  • Diep in mijn hart wist ik het al enz..

Hoe weten wij vaak dat er iets zou gebeuren? Het goed of slecht gevoel bij iets of iemand of een plek;  Waar komen deze gevoelens vandaan? Wat heel bijzonder is dat deze signalen kloppen ook vaak. 

Hoofd en lijf zijn verbonden via het zenuwstelsel die ons in de staat stellen om bewust te zijn van alles om ons heen en wat wij doen, maar het biedt ook veiligheid via reflexen (onbewuste manier) bijvoorbeeld wanneer iemand plotseling voor je auto komt of je kind in gevaar zit enz. Ons brein krijgt dus signalen vanuit ons lichaam en andersom; via het zenuwstelsel, bloedcellen,  verschillende hormonen enz. Zo is er ook een verbinding tussen het brein en het darmstelsel.

 

Ons darmstelsel wordt ook onze tweede brein genoemd, er is een grote netwerk van zenuwverbindingen in ons darmstelsel die met ons brein communiceren, signalen worden vanuit het hoofd naar het darmstelsel verstuurd en andersom. En zo herkennen wij alle situaties die ons voorkomen met een sterk gevoel of ze goed of slecht voor ons zouden kunnen zijn. 

Ons onderbuikgevoel heeft daarom een meer gevoeliger beeld van wat goed of slecht voor ons is dan ons brein. Maar hoe herkennen wij deze signalen vanuit ons onderbuik en hoe vaak nemen wij deze signalen ook echt serieus? Hoe vaak hebben wij vertrouw in ons gevoelens en reflexen? Hier komt weer de vraag; hoe sterk is ons contact met ons lijf of binnenwereld? 

 

Bij ASCTP begeleid ik je om die benodigde verbinding met jezelf te leren maken. Oriëntatie binnen onszelf is een absolute noodzaak. Door middel van verschillende coaching en lichaamsgerichte therapieën help ik je om de relatie tussen jou en jezelf op te bouwen om zodoende vertrouw te krijgen in je onderbuikgevoel. 

 

Zie je jezelf ook in deze situatie of ben je benieuwd naar je relatie met jezelf? Of wil je meer inzicht in het onderbuikgevoel? Neem contact met mij op.  

Book an appointment with Amir Syed using Setmore

Reactie schrijven

Commentaren: 0