· 

Zeg niets, vertel mij alles

Zeg niets, vertel mij alles

Wij denken vaak dat door te zeggen, hebben wij alles verteld of alles goed is geluisterd en begrepen. Echter weten wij niet dat wat wij zeggen wordt alleen gehoord en niet dusdanig geluisterd. Het boodschap komt niet over zoals wij het bedoelen. Het verschil tussen zeggen en vertellen en horen en luisteren heeft een ontzettend veel invloed over de essentie of de kern van het boodschap. Het is een kwestie van aandacht, ruimte en betrokkenheid. 

 

Ieder mens heeft behoefte aan zijn verhaal te vertellen en dus ook geluisterd te worden. Maar vaak wordt er alles gezegd en gehoord maar niet verteld en geluisterd. Daarom ontstaan er misverstanden, onrealistische verwachtingen en dus ook teleurstellingen. 

 

Vraag je je eens of hoe je je verhaal goed kan vertellen of naar iemand anders luisteren? Besteed je voldoende aandacht als je ervoor gevraagd wordt? Of vind je het moeilijk om betrokken te zijn of goed te luisteren?

 

Bij AS Coaching en Therapie besteed ik aandacht aan de belangrijke aspecten van communicatie; vertellen en luisteren. Wat zijn de meeste belangrijke eigenschappen die er nodig zijn om goed te kunnen communiceren? Door middel van verschillende coaching en lichaamsgerichte therapieën, help ik je om op een effectieve manier gesprekken te voeren en jezelf nuttig te maken zowel voor de anderen als jezelf.

 

Maak vandaag een afspraak bij ASCTP om je communicatievaardigheden te verscherpen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0