Burn-out preventie en begeleiding

Burn-out is een staat waarin mensen zich mentaal, fysiek en emotioneel verstrikt voelen waardoor er negatieve gedachten ontstaan. Door deze negatieve gedachten verliezen mensen energie en ontbreekt de drive om verder te gaan. Burn-out ontstaat door overbelasting, voortdurende en overmatige stress. Ook kunnen situaties op het werk of in het privéleven en eisen die gesteld worden stress veroorzaken.

Typische symptomen van burn-out zijn: vermoeidheid, angst, vergeetachtigheid, piekeren, slapeloze nachten, stemmingswisselingen, slechte concentratie, frustratie enzovoort.

Veel mensen hebben de neiging om de typische signalen van ons lichaam behorend bij een burn-out te negeren. Burn-out kan leiden tot langdurige negatieve effecten in het lichaam: omdat de weerstand vermindert, loopt men het risico vaker ziek te worden.

Steun bij Burn-out

Ik leg mij toe op het steunen van mensen met een burn-out of mensen die op het punt staan een burn-out te krijgen. Met mijn vaardigheden en mijn achtergrond op het gebied van coaching en lichaamsgerichte therapie help ik om een potentiële burn-out te voorkomen of een aanwezige burn-out te bestrijden.

Werkwijze

Bij AS Coaching en Therapie Praktijk besteed ik aandacht aan zowel de burn-out als aan de symptomen hiervan. Door middel van een intakegesprek en een anamnese breng ik alle symptomen in kaart, zodat ik kan bepalen of er daadwerkelijk sprake is van een burn-out of dat je op het punt staat een burn-out te krijgen. Bij de verdere ondersteuning pas ik zo nodig verschillende technieken van coaching en lichaamsgerichte therapie toe, inclusief lifestyle review, energiebeheersing, ademhalingstechnieken, mindfulness, verschillende soorten massagetherapie enzovoort.

Bovendien begeleid ik mijn cliënten om zich te kunnen versterken zodat ze op een effectieve manier kunnen omgaan met moeilijke situaties in de toekomst. Er wordt ook gewerkt aan het opbouwen van weerstand om een burn-out te voorkomen door verschillende oefeningen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, energiebeheersing en lifestyle.

Wacht niet te lang als je al een burn-out hebt of de symptomen herkent. Maak vandaag een afspraak bij AS Coaching en Therapie Praktijk en pak de draad van je leven weer op!