Cupping Massage en Therapie

Omdat AS Coaching en Therapie in een holistische werkwijze gelooft, specialiseren van wij ook in Cupping therapie. Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid gecreëerd wordt om de afvalstoffen naar de huidoppervlak te brengen. 

Hoe verloopt de procedure van Cupping?

Bij Cupping is de bedoeling om het lichaam te zuiveren van alle afval en toxische stoffen die slechte invloed hebben op bloedstroom, energie balans tussen lichaam en geest en veroorzaken allerlei problemen incl. vermoeidheid, pijn, verschillende ziekten enz. Cupping is een methode waarbij glazen of kunststof kopjes geplaatst worden op verschillende punten op de huid inclusief reflexzones, energie punten, organen en trigger punten. De cups worden geplaatst met behulp van een speciale pomp of door hitte die de lucht zuigt en er vacuüm gecreëerd wordt. Na een paar minuten (ongeveer 5-10 minuten) worden de cups verwijderd. Door het vacuüm worden de stagnaties tussen de cellen afgebroken en het afval van de toxische stoffen tussen de cellen gezogen naar het huidoppervlak gezogen en uitgescheiden waardoor een sterke doorbloeding bereikt wordt. Er kunnen verschillende soorten technieken van cupping gebruikt worden waaronder kennen wij twee meest bruikbare van de verschillende bestaande soorten technieken hiervoor: 

  • dry cupping
  • wet cupping 

Na de cupping therapie hebben de cliënten een heerlijk en aangenaam gevoel en ze ervaren vooral een betere doorbloeding wat zich uit in het energieniveau en het slaap- en eetpatroon. 

Geschiedenis

Cupping wordt sinds eeuwen toegepast in verschillende culturen op verschillende manieren.  Soms werden er holle dierenhoorns met een kleine opening aan de top gebruikt om de alle toxische stoffen uit het lichaam te zuigen. In sommige gevallen werden er geitenhoorns gebruikt terwijl in Noord Amerika sneden de Indianen uit buffalo hoorns gesneden cuppings gebruikten. Later werden deze dierenhoorns vervangen door bamboo cups en vervolgens zijn die weer vervangen door glazen of kunststof cups.

Is Cupping Pijnlijk?

Cupping is helemaal niet pijnlijk. Er zou blauwe plekken ontstaan tot enkele dagen na de behandeling maar je voelt verder niets en je kunt je dagelijkse activiteiten hervatten.  

Tarief