Massages en Lichaamsgerichte therapieën

Ons lichaam spreekt een eigen taal en heeft een eigen manier om aan te geven wanneer iets niet goed gaat binnen ons of wanneer iets te veel of te zwaar is geworden. Echter in deze tijd zijn wij te druk waardoor wij afgeleerd hebben om deze signalen te herkennen. Alles wat om ons heen gebeurt slaat ons lichaam op en deze ervaringen en gebeurtenissen zetten zich in de vorm van afvalstoffen vast in ons lichaam waardoor we moe, gestresst, rusteloos of depressief worden. Dit verzwakt ons immuunsysteem en leidt tot concentratieverlies, langdurige emotionele klachten, lichamelijke klachten inclusief pijn, een gespannen houding enz.

Lichaamsgerichte therapie helpt je je bewust te worden van de opgekropte negatieve energie die je bij je draagt en hoe jij die kan opruimen.

In de vorm van verschillende soorten massages, ademhalingstechnieken en mindfulness levert lichaamsgerichte therapie

effectieve resultaten voor een actief, gezond en ontspannen samenspel van lichaam en geest. 

Hieronder zijn er verschillende soorten lichaamsgerichte therapieën die ik toepas. 

Ayurvedische Massage

De Ayurvedische massage kenmerkt zich door het feit dat er rekening wordt gehouden met de constitutie van de persoon en zijn/haar specifieke klachten en eventueel pijn bij de toegepaste massagegrepen. Ayurvedische massage verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop, bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid, helpt bij klachten zoals rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, spijsverteringsklachten en hoofdpijn enz.

Kruidenstempelmassage

Bij kruidenstempelmassage wordt er gewerkt aan de ontgifting en revitalisatie van lichaam en geest. Tijdens deze massage geniet u van de heerlijke kruiden en de warme kruidenstempel. Die kruiden hebben reinigende, ontspannende en activerende eigenschappen en de kruidenstempels zijn kleine warme bundeltjes gevuld met kruiden.   

De kruidenstempelmassage helpt met stressvermindering,  verbetering van het slaappatroon, bevordert energiebalans en spijsvertering enz.

Diepe weefselmassage

Diepe weefselmassage is een holistisch aanpak van fysieke, mentale, emotionele en energetische aspecten van de klachten. 

De diepe weefselmassage is goed voor de goede bloeddoorstroming die  de natuurlijke energiestroom in het lichaam bevordert. Heel vaak is onze energiestroom geblokkeerd door gespannen spieren en verklevingen in het bindweefsel. Deze massage zorgt er ook voor de emotionele blokkades te doorbreken wat weer van invloed is op ons dagelijks leven en verhoudingen daarin. 

Ademhalingstechnieken

Alles begint bij het ademen, wij merken niet zoveel van ademen maar het is er altijd. Een van de belangrijkste aspecten van lichaamsgerichte therapie is het contact maken met onze ademhaling. Ademhalingstechniek wordt als een gereedschap en anker gebruikt om stabiliteit en balans te brengen tussen lichaam en geest. 

Marma massage

Het idee achter de marma massage is dat geblokkeerde energie vrij kan worden gemaakt door het masseren van de 107 marmapunten. Marmapunten zijn plekken waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten: aders, zenuwen, gewrichten, botten, huid, vlees en spieren. 

Holistische massage

Holistisch komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekent. De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage die een subtiele energie-uitwisseling met zich meebrengt. De massage is niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning.

Sportmassage

Elke sporter heeft behoefte aan ontspanning, dit geldt niet alleen voor topsporters maar voor iedereen die zich op een of andere manier zich met sport bezig houdt. Bij sportmassage ligt de nadruk op goed onderhoud van de spieren. Sportmassage zorgt voor de afvoer van de overtollige vocht en afvalstoffen van de spieren en het ontspannen van de verkrampte spieren. 

Shiatsu Massage

Shiatsu, ook wel acupressuur genoemd, komt uit Japan en is een methode die door uitoefening van druk op de acupunctuurpunten de energie van het lichaam in balans brengt en een goede gezondheid bevordert.

Mindfulness

Mindfulness of aandachtstraining is een manier om alle zorgen van de toekomst of het verleden te vergeten en open en bewust te zijn van het huidige moment. Mindfulness leert mensen om alle gebeurtenissen in het leven zowel negatief als positief te accepteren en leren in het "nu" te leven gebaseerd op "het is wat het is" principe. Door mindfulness training ervaren mensen minder stress en zorgen, ze piekeren minder over wat er al gebeurd is en wat er zou kunnen gebeuren. De mindfulness training helpt mensen om bewust te leven en anders omgaan met stress, gedachten en emoties.